Ojo Mung Rumongso Iso Nanging......

Sebuah pepatah jawa yang menjadi favorit saya adalah " Ojo Mung rumongso iso ning isoo rumongso", menunjukkah sebuah keluhuran ajaran sekaligus kerendah hatian serta kesantunan budi. Naliko iso, naliko sugih, naliko pinter, naliko enom, naliko ganteng ojo ganti ndadeake Gedhe Rumongso. Lan iso rumongso, ngrumangsani klebating ati sing gingsir, pikir sing miring lan nafsu sing isih menggebu. yen miturut lagune Didi Kempot "Ora gampang koyo mijet wohing ranti".
Aku dudu klebu wong sing Iso....mongko sadurunge nyuwun pangapuro sebab orek - orek iki bakale nggladrah mergo metu soko pikir kang durung genah.
Aku amung belajar rumongso.....mergo kuwi kabeh ke bodoan, kabeh kesalahan bakal tak orek nek kene supoyo aku biso eling lan rumongso yen manungso panggonane salah lan lali.

Kulo Mbah Bejo.....Salam Sumer...Nuwun...

Entri Populer